Puh!

Idag har det varit varmt - 10 grader coh nu är i princip all snö borta, åh vad skönt!
 
Jag har tvättat idag också men nu är det klart! Jag har nog kört 10 maskiner sen igår!! Det luktar softlan i hela huset! Och ungarnas garderober bågnar av alla nytättade kläder som är instoppade.

Jag har gjort en rajd i trädgården också men fast det är varmt så blir det kallt i blåsten. Och blåst har det banne mej gjort rejält! Brrrr.... Nu är det lite bättre ordning men jag tänkte muta H med en peng om han går runt och samlar in allt småskit som blåst omkring. Det kommer massor skit från vägen och sen är vi väl inte så ordningsamma själva heller , tyvärr!
Vi har kvar att köra ett lass till tippen och det ligger ute vid stallet och ser så jävligt ut att jag blir sur! Kan kanske köra det på lördag för då ska vi inte göra nåt speciellt.

Önskar att bygglov kunde komma och fixa vår baksida med en häftig altan och maffiga blomsterarragemang. Det vore så coolt! Men vi får väl själva ta tag i det annars nu när det börjar bli vår.

E är i Tyskland hos Roffe men ska åka därifrån i morgon. Han skulle förbi Thornell också på hemvägen så han räknade med att det skulle bli sent. Hästar, hästar, hästar och åter hästar.... På torsdag ska han och D till Örebro och kolla in utblidningen. Kanske skulle han hinna med och träffa  moster  E när han ändå är där. Vi får väl se hur dom planerat....

Jag ska i alla fall INTE tvätta i morgon utan då tänkte jag göra nåt skoj!! Ingen olönad städpersonal i morgon....
Kanske ta en sväng på stan, men måste också ta mej tid att planera inför torsdagens jobb. Startar upp två nya kurser och träffa två nya studenter för mentorsamtal, och sen coacha en student som snart är klar. DET BLIR KUL!

Dåså...

         Kyss!

HÄRLIGT!

Härligt!!!   

Just nu är jag på topp! Solen skiner, snön smälrer. Jag har penseér stående i badrummet som väntar på att bli planterade i krukorna utanför. Tvättmaskinen snurrar och det doftar gott av sköljmedel och sovrummet är urbäddat och fönstret står på vid gavel och vädrar in den friska vårluften.

Huset är lugnt då alla andra i familjen är i skolan och på jobbet. Rockskivan skrålar på högsta volym. Ja vad mer kan jag begära?

Helgen har varit bra, trots förmiddagsdeppen igår som övergick i en toppendag med mamma och W. Vi var på Maxi och handlade och tog en tur på Cubus där H hittade ursnygga jeans som han var mycket nöjd med och en snygg t-shirt som han köpte också. I morse tog han på sig dom nya kläderna och gled iväg till skolan. Nöjd som en mätt katt!

Jag och mamma var på Cassels och hittade masor av snyggt. Mamsen köpte sej en snygg vårkappa, och några tröjor och jag fick en jättesnygg.... ja vad ska jag beskriva som... Linne i linnetyg??, med fickor och ja.... Den var SKITSNYGG helt enkelt ! Det var vi rörande överens om!!!


På kvällen fick mannen fram airhockyspelet som vi lekte med en stund. Min svärson var ju givetvis grym på det men jag slog honom till sist!!! Ha! Mycket skratt och givetvis spel på liv och död,  som vanligt var det inte på skoj, det var på blodigt allvar! Tävling!

Ärtan kom hem från Norge sent i natt och var glad som en lärka! Det hade ju givetvis varit skitkul!! Av henne fick jag en stor hög med smutstvätt men en dag som denna har det ingen betydelse.
 
Mims var placerad 8á i sista klassen igår och var mycket nöjd hon också. Hon har ju en supertalang men är bara ur fas, och vilka idrottsmän/kvinnor är inte det då och då? Så då var det ju extra kul med en placering igår. Till helgen ska vi tävla i Värnamo. Håll tummarna!

Globetrottern är på väg från Italien och borde vara nånstans i Tyskland nu. Han längtar väl hem han också de klart. Men vad det måste varit kul att se finalerna där nere. Hoppning på flera banor samtidigt, bara att välja och vraka.

Dags att byta i tvättmaskinen...

Kyss!

Så var jag ensam då....

Ja nu har jag varit och länmat H hos en kompis, ska vara där tills 14.00. Mims och mannen är på tävlingar i Uddevalla. Hade också velat vara med ju!! Men H kan ju inte  vara ensam jämt..... Det blir ju för tråkigtför honom, och sen måste nån ju mata honom och idag föll det på min lott. Klagar inte men just nu så känns jag som :

..... en mattant
..... taxichaffis
..... städtant
.... tvätterska
.... uppassare
..... och en bitch som ingen vill vara med

Suck!

Och inte en spänn bidrog hästskrällena med på travet igår....

Kyss!

Grattis!

GRATTIS!


Säjer jag bara till dessa fantastiska människor som deltagit i Letś Dance! Vad otroligt duktiga dom är. Jag är impad av deras fokusering och vilja att lära sig nya danser varje vecka. Det är förmodligen inte alltid så lätt som det ser ut. Själv blir jag riktigt sugen på att släpa med mej mannen till nån danskurs till hösten när kondisen blivit bättre. Får se om han också är sugen.....

Nu har vi varit och fikat hos Jś föräldrar en stund och snackat om skolan och kompisar och massor annat. Fick också stiftat bekanskap med deras nya hund, 8 mån gammal Lagotto hund som heter Nicke. Han var riktigt trevlig och söt. Luktade inte ens illa trots han kom direkt från badkaret när vi kom. Blöt hund brukar ju inte lukta ros precis men han luktade schampoo.

Nu ska vi se på travet och hoppas, hoppas, hoppas att vi vinner MILJONER..... Eller i allafall vinna tillbaks insatsen. Ja tänk - vad skulle vi göra om vi vann pengar? Mycket pengar....Ja det finns ju sjukt mycket att göra för dom i så fall. Lägga dom på att bli klara i stallet, trädgården, köpa resor, ge en slant till barnen, spara.
Det får bli ett angenämt problem i så fall!!

Hejja, hejja rätt häst! Gör mej rik!!! Och lycklig!!!!.....?.....

Kyss!

VOLUMASTER!!

399:-

Japp, jag har köpt en EGEN!!! En volumaster Björn Axen. Jag har ju använt Mims förut nån gång men den tar hon med sej när hon flyttar viket hon gör nu i påsk. Kan man få drabbas lite av separationsångest då eller?? Det är väl NORMALT?
Nu kan jag få lite stuns på håret igen, och det behövs kan jag lova. Det är numer så tunnt som det aldrig varit. Jag blir nog skallig????!!!!!!

Hur som helst var jag och B-M i Ullared och shoppade i tisdags! Shit va skoj vi hade! Vi körde fel två gånger. Hon var kartläsare, jag körde.... nåväl, det värsta var att vi passerade Ullared utan att se det. HUR ÄR DET MÖJLIGT????
Vände sen och såg parkeringen.

Jag köpte tröjor 3 st, en herr pygamas till MEJ och bh 4 st, träningsbyxor, tajts10 par,sen trosor, lakarn och tröjor till Hugge, T-shit till Ärtan, smink, hårvård...osv, osv... varuvagnen VÄLFYLLD!

Vågar väl inte skriva allt för då skriker M SHOPPOHOLIC till mej så en del har jag mörkat!

Men vad skoj och handla där och vad jag känner mej rik när jag kan stoppa ner i varuvagnen utan att behöva tänka "Har jag råd??" Visst kollar jag priset men oftast blir jag mest förvånad och tänker " Hur kan det vara så billigt?"

Jag är super nöjd och sen hade vi så himla skoj också!! Vi garva massor! Synd om M som inte kunde följa med och måste jobba. Men i jengäld kunde jag handla som jag ville =)

Hoppas att mannen vill åka snart då föjer jag gärna med igen, skulle behövt mer t-shits men utbudet på det var sådär. Det är ju så med Ullared, man vet inte alltid vad som finns.

Igår invigdes mina nya träningsbyxor och dom var så sköna. Det finns faktiskt en anledning till att man har speciella träningskläder. Dom är bekväma och svetten förflyttas från kroppen och ut genom matrialet. Att det gjorde sån skillnad trodde jag inte. Jag hade velat ha en t-shirt i sånt material också men dom var så figurnära sydda att jag tordes inte. Inte än, men snart så!! Dessutom kände jag mej riktigt rätt i riktiga träningbyxor istället för mina swetshirtsbyxor som jag blev så svett i att det rann om låren. Najs! =)

Ska rensa garderoben på förstora kläder nån dag snart nu. Dock hittade jag inga jeans som jag tyckte var bra så jag ska sy in dom jag har. Det borde jag göra nu för mannen är snart hemma och jag har fortfarande min herr pygamas på mej och klockan är över ett på dagen!! Men jag har haft en så skön viloförmiddag där jag legat i skönaste soffan med datorn på magen och bara softat.

Nu ska tvätten hängas och jag ser fram emot att ta fram symaskinen och fixa brallorna. Borde nog ta fram kjolen också, den borde väl gå att minska eller?... annars måste jag köpa nya kläder igen...... Stackars mej :o)

Värmer nog på volumaster också så jag får till ett najs fluff i barret inför helgen.....

Kyss!

Snöstorm, bäst att utrusta sig med SKIDGLASÖGON!

Oj, nu var det ett tag sen .... Min dator har varit på repatation och det har minskat mitt bloggande, men nu är jag tillbaks =)

Jo som jag skrev kom hingstarna förra onsdagen. Tyvärr var inte VDL Callahan med men vi såg många andra fina.
Jag var nästan mest impad av dressyrhingstarna.... Hmmm???? Jag gillar ju inte dressyr ju!! Men dom var så vackra och välridna.

 Sen kan jag säja att Common Sense var väl så fin och den videon som var med på hans löshoppning...WOW !! Håller han samma fina kvalitet om två år ska jag absolut ta honom, men nu har vi hört så mycket gott om Callahan så vi tog honom osedd och bokade honom på plats vilket då ger viss rabatt om man bokar på just hingsttåget. Och det kan ju behövas.

Nu väntar vi bara på våren då.... Ja så brunsten kommer igång. MMMmmm.... Behövs sol, värme , lite grönt gräs, ja allt som lördagen förra helgen bjöd på men som idag är helt tvärt om.  Just nu har jag SNÖSTORM utanför. Ska snart ut och slänga sopor. Funderar på att leta fran skidglasögonen, mössan och vantar för att ta mig fram till soptunnorna i snöstormen....

Vad händer?? Var är växthuseffekten?? Var är värmen???!!!!! Vill inte ha mer snö alls nu, vill ha VÅR!

Ja, jag vet att det är växlande väder på våren, men jag blir ändå besviken när kung Bore snöar på mej.

 
 Ikväll blir det tv, vin och mys! Clara och Emil är ute i världen igen. Clara är med sin bästa kompis i Norge och har skitkul på en hästtävling, hoppas att det inte finns alltför många killar där...  Jag vet hur det går till på hästtävlingar jag...

Och Peter skjutsar Emil till flygplatsen för han ska ner till Italien över helgen och kolla på finalen i Arezzo. Hästtävlingar det med, sen kör han hem M och hästarna från Italien via Holsteiner förbundets hingststation, Roffe , och vidare hem till Grevagården. Han kommer hem nästa onsdag tror jag det var.

Han kommer till värmen han.... Clara rapporterar fullt vinterväder i Norge med!

Nu ska jag slänga sopor! Fram med mina googles!!

Kyss!                            

Snart kommer han!!

Snart är dom här! Flyinges hingstar alltså.....

Jag ska gå på hingstvisningen i kväll med familjen. Nu ska nog beslutet tas om vilken hingst som ska få äran att yngla av sej med Fissi. Jag tror nog på VDL Callahan, men tycker om flera av dom ;)
Det är mycket som står på spel och många pengar som ska investeras. Det är inte bara att välja någon. Nä han ska skådas under lupp, vi får bara hoppas att han sköter sej bra på kvällens visning sen ska man ju inte glömma att det är ny anläggning och att han är egentligen inte så gammal.

Annars skiner solen här och visar sej från sin bästa sida. Jag sitter här inne framför datorn... Borde ju ta och städa litegrann i trädgården kanske. Det som försvann i snö kommer upp i tö! Och lite till banne mej.... Det har blivit så stökigt med lite hinkar (från hagen antar jag) lite plasbitar (från hösilaget) och gräset är gult och tovigt och allt ser rätt tragiskt ut.

Kanske ska planera att röja ut lillstugan till helgen. Måste göra oss av med lite gamla möbler och så. Varför spara och spara?? De kommer aldrig mer till användning och vi har en gammal soffa där inne som är både gammal, ful och rejält obekväm och tar en himla massa plats. Nä bort med skiten och vi behåller nog bara lite bord och stolar. Ja, jag vet att det är min passion i livet! Jag har nog säkert 40 stolar här på gården och en drös med bord, men det finns alltid plats för alla att sitta då. Mormors gamla sekretär finns också och farfars nötta skrivbord, men dom ska INTE kastas/brännas! Nopp! jag vet inte riktigt vart jag ska ha dom, men kvar ska dom vara - är det de som kallas affektionsvärde??

Igår talade jag med min svärmor om att komma upp och vara i Stockholm en helg i maj. Boendet fixat! Bara jag och mannen!  Det kan vi nog behöva - lite egen tid för varann. Mamma kunde vara barnvakt och det tackar jag inte nej till heller. Nu ska vi bara fixa häst och kissevakt också så är det klappat och klart! Det ska bli mysigt!

Nu ska jag ringa Mims svärmor och fråga om hon vill åka till Ullared med mej på onsdag i nästa vecka, och vet du, i natt drömde jag att jag köpte skor! Massor av skor och snygga var dom!! Jag var jättelycklig! Undrar vad det betyder? Någon som kan drömtydning får gärna lägga en kommentar!!

Kyss!

Vår i luften!

Härligt med lite vår feeling! Jag riktigt känner hur det spritter i kroppen. Jag hoppas att det ska bli en så bra vår och sommar som vi hade i fjol. Ja vädret kan ju vara bättre men jag vill må lika bra nu som då.

Jag väntar med spänning på vad som ska planeras för sommaren. Hoppas att det blir mycket sol och att vi kan vara i farmor och farfars sommarstuga i Delebäck. Det skulle vara toppen!! Fiska bada och grilla goda grönsaker, yammie!
kan kanske tom tänka mej en liten tur med bilen ner i europa, kanske Kroatien.

Sen ska ju Fissi bli gravid förhoppningsvis och katterna måste passas liksom hästarna.... Och bygga klart stora stallet, lägga om ladutaket, och fixa gräsmatta på baksidan, bygga altan...... Nej nu slutar jag!!! Det blir nog ebb i kassan och vi stannar hemma hos djuren och investerar i gården istället. Sämre??? Nä, jag tror inte det =)

P har fixat en skylift och ska börja med taket på ladugården redan nu så det finns kanske hopp om att få semester också. Jag tycker i varje fall att solen gör mej gott så nu ska jag ut och sola nosen innan jag ska fara till Tidaholm och simma!

Kyss! 

Vilka fina hästar det finns...

Ja säjer bara VILKA FINA HÄSTAR DET FINNS och duktiga ryttare också givetvis!!

Har suttit en stund och sett på tävlingarna. Jag är så imponerad! Det är så kul att se dessa kusar som gör sitt bästa för att övervinna Voss klurigheter. Jag tycker att det här hästeriet är en förmån att få vara med i. Har snackat lite avel hit och dit och vad trevliga folk är. Jag beundrar att det finns så många hästbitna som brinner för att tävla och sköta hästarna för det är banne mej både tidskrävande och för att inte tala om alla MONEY som krävs!!! Hua!

Önskar att jag hade råd att ha en hel skara med bara finfina hästar och ponnysar till barnen så vi kunde delta mer i denna cirkus runt tävlingar på högre nivå. Det fattas cash så att säja! Men hur som helst är jag så glad över dom fina hästar som vi har =)
Och jag är så glad att vi fick Fisicella och att vi ska banne mej KÄMPA för att få till härliga avkommer som ska vara med och hoppa HÖGA hinder.Barnen kämpar och då ska vi också kämpa på med dom resurser vi har!

Snart dax för att kolla på E som utmanar Borgunda Bulldogs på fotbollsmatch i Falköping i kväll. Sen blir det nog soffan, tror inte vi hinner till fam G för att se nån slagerfestival idag. Jag har varit rätt däven och känner också för vila men det är ju så himla trevlig att umgås. Vill både vara hemma och slappa och vara med vänner. Både ha kakan och äta upp den. Att det ska vara så svårt att bestämma sej.....

Ska tillbaks till Grevagården och hämta upp Hugo strax så

Kyss!


Utkast: NU ÄR ...

NU ÄR DET T ÄVLINGAR HOS OSS I HELGEN!

Ja nu är vi i full gång. Igår red Mimsan och Emil 120. Mimsan trillade av för första gången på Fillan och på tävling.... Brrr... Trodde banne mej att hjärtat stannade! Är inte van att hon gör avsittningar och inte på Fillan!

Emils kuse var trött i benen och rev 4 hinder. Hör inte heller till vanligheterna. Men annars flöt allting på. gött när alla är nöjda och glada.

Ikväll är det melodifestivalen. Hejja Caroline af Ugglas! Jag gillar hennes låt, slager vet jag inte men jag gillar den skarpt i alla fall.Vi ska till goda vänner, om inte tävlingarna drar ut, och kolla.

Undrar om vi hinner bara? Jag och Mims ska ta med Hugo och kolla på E när han speler fotboll. Dom ska möta Borgunda Bulldogs så det kan ju bli spännande!

Nu ska jag ta lite och äta igen innan jag ska ner till Grevagården igen! Ingen rast och ingen ro!!

Kyss!

japp då e fötterna fina...

  Jaha, då är kusarnas fötter fixade ! Skönt att få det gjort. Våran utmärkta hovslagare kommer
8 vecka och fixar hovar. Skönt att kunna boka ny tid direkt så slipper jag passa det.

Men det är inte billigt..... 1700 spänn var 8 vecka. Ja vem sa att hästar e billigt...???? Och fler ska vi ha, brrrr....

Ska snart åka och fika hos vännen på Grevagården, det ska bli roligt. p är i Malmö och Mims jobbar, ungarna i skolan.... Ensamt i dag! Känner mej lite trött i kroppen efter att ha gymmat igår så jag har fortfarande inte bestämt mej för om det blir nån vattengympa i kväll... Segt att komma iväg bara kanske? Träningsvärken gör mej inte mer motiverad heller.

c tycker jag tränar för mycket och att jag bryter ner kroppen som jag håller på. Har nog delvis rätt men det är gött att röra på sej också. Mår bättre i både kropp och själ =)

Nu sticker jag iväg och fikar så får jag se hur det blir sen med gympan. H har ju fotbollsträning i kväll så kanske blir det tajt.... Undanflykter?

Kyss!

Tappar hår och snyggaste skorna...



Spana in västa snyggaste skorna !!!! Och dom är ännu snyggare i verkligheten dessutom ! Att jag är nöjd med dom och trots dom är galet höga klackar så går det att gå i dom, tom när jag druckit lite vino. Jag testade det i Glasgow .....
Som tur är så hade jag mycket höga klackar förr så jag kan faktiskt trippa omkring utan att se alltför fånig ut.

Mannen tycker dom är riktigt läckra med och gör att jag når lite längre upp på honom och det är ju inte fel när jag är 25 cm kortare. Mamma måste gett mej dålig kost som barn för jag är ju så kort. Min andra syster med, vi är lika långa men yngsta syrran försåg sej och blev lång - ja i alla fall längre.... och så där snyggt lagom lång....

Idag fyller min bästa extra pappa år och det var hos honom vi var hela eftermiddagen igår och käka massor av god mat. Lasagne och chokladpudding, yammmie!!! Fika lite med men jag hoppade över som vanligt.

Förut var jag och tränade på gymmet igen! Åh vad det var gött att vara där och köra med den gamla kroppen igen. Jag känner redan av lite träningsvärk, tog kanske i lite mycket så jag har lite känningar i axlarna och skulderbladen. Men annars hade jag inte tappat  så mycket i kondis. Det kändes hoppfullt att jag inte behövde starta på 0 igen.
Ska kanske på vattengympan i morron, jag får se...

Det är inte bara vikt jag tappar utan hår också. Är så himla ledsen över att jag tappar så mycket hår. Jag som alltid haft så tjockt fint hår men nu är det inte normalt ens, det är TUNNT!!!!!  BUUUUUUUHHHHHHhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag får nog fundera på om jag ska kapa av det men det blir ju inte tjockare för det, men kortare hår att dammsuga upp. Vet inte om jag blir lyckligare för det.....???? Inte ens katterna fäller så här mycket på våren.... Snyft!

TIPS FÖR HUR JAG SKA STOPPA SKALLIGHETEN ÖNSKAS ! HÖR AV DEJ OMGÅENDE TACK!!!

Kyss!



Hemma från Scottland...



Jo då, visst överlevde jag flygturen. Det var lite läskiga starter och landningar men jag klarat. Vi  grundade lite innan i bilen och sen så försåg vi oss på flyget.

Här är Pś whisky inköp ....................



Glad och go man!!!!

Sen när vi landat så åkte vi först tåg till Glasgow och sen taxi till hotellet. Här bodde vi i värsta sviten som var närmare 60 kvadratmeter!!! Ja se själv ..........



Vi hade TVÅ dubbelsängar!!!!
 TVÅ skrivbord!!!!!!

Soffa, fotöljer, ett dressingroom !!! ett badrum med badkar och toa, handfat. Bara jag och mannen!! Vi kunde lätt ha bott en hel familj där =)

På onsdagen så var vi ute på shopping och pubrundor hela dagen. Vi hade så himla trevligt!!! Jag köpte ett par Mulberry converce skor och ett par blå sommar skor,  och dessutom ett par riktigt fräna högklackade!! Ska fota lite nån dag så får du se. Dom är så jäkla läckra! Barnen fick lite småsaker också....

Sen var vi som sagt och provade whisky både här och där, bland annat på Old Molly och Pott Still. Nedan ser du baren på Old Molly. Vi hade en fantastiskt kul resa som jag gärna upprepar. Det var inte sista gången som jag var i  Scottland. Skulle vilja åka till Irland nästa gång. Vi får se och det gav helt klart mersmak!!!

Vitt vin är bra mot flygrädsla kan jag intyga bara du har rätta mängden =)

         Kyss!

Först så rätt sen fel ??

Ibland är allt rätt sen kan de gå fel....

Var med M i Lidköpning på tävling. Placerad i första starten 120,LA;  GRATTIS !!!!!
och sen flippa hon ur i 130ń och vägra två ggr....
Det blev långt i avståndet och Struttan nådde inte fram. Sen tror jag att dom behöver rida mer, tävla mer,och på fler hästar. Näpp nu ska det fixas hästar, en till M och en ponny till C.

Kan kanske åka till Danmark och köpa några... hmmm.... ska tänka på saken.

Sen ska vi ju få bebbe efter Fissi nästa år förhoppningsvis, så det fyller nog på i hästbeståndet.
Så det så....

Kyss!
Fisicella o Mimsan myser i solen :)

RSS 2.0