only tomorrow...

I morgon är det dags att packa ihop det sista. Tvätta det sista... och handla det sista... och städa det sista...

Mycket "det sista" är kvar visst... Trodde jag var ganska klar... Hmm!

Men ikväll har vi planerat maten det sista i alla fall. Det känns skönt! Mims och Erik här och käka tacos och vi bestämde vad vi skulle ha för mat med oss. Och jag lovar, så länge mormor finns med på resan kommer vi definitivt inte svälta. Mer matfixerad finns inte! Hon har järnkoll. Och mat i överflöd kommer det finnas. Tur vi ska åka skidor så vi gör av med lite kalorier på kuppen.

Det ska bli gott med en veckas semester med familjen. Önskemålet hade varit att vi varit komplett familj men Emil och C-L hann inte följa med för jobb och skola och det förstår jag. Men önskemål måste man få ha. Kul är att både mamsen och W följer med och även lillasyster (" Psykologen") ) med sambo är med. Det kan behövas, en psykolog alltså, även om hon bestämt hävdar att hon aldrig ska behandla familjemedlemmar. Nåja, vi får väl se....

Wiiihoooo! Sälen gör dej beredd! Snart kommer vi!


Kyss! 

Nu drar det ihop sej....

SEMESTER!!!!!

SLALOM!!!!!!





Hoppsan! Nu tänkte jag fel.... Det var ju inte Karibien.... Eller Spanien... Det var ju SÄLEN vi ska till!






Nu blev det bättre. Och visst ser det fränt ut. Räknar kallt med att dom nya skidorna kommer ta mej till helt nya dimensioner när det gäller åkstil. Har ju kollat in en del alpint nu i vinter och hur svårt kan det vara? Bara att stå på!

Sängkläder och handdukar nedpackat!
Termokläderna på plats!
Baddräkt... check! (kan ju bli så kallt att ett bad lockar mer...)
Och underkläderna, ja jag har ju en nojja. Det är att om, jag säjer bara OM,  jag mot förmodan i min iver att vinna nedför backen skulle ramla och hamna på sjukan då kommer jag inte behöva tänka :

-Shit va pinsamt... utan jag kan ta av paltorna och sitta i bara underkläderna som givetvis matchar och se helt enkelt skitsnygg ut trots jag just vurpat. Jag är manisk när det gäller det. Jag vet...
Var lika dan när jag red en gång i tiden. Stallkläderna må ha varit lite sketna då och då men under var jag bara helt chic! Knäppt!

Nu går jag här i Peters stora pygamaströja och myser. Snön vräker ned och brasan brinner. Life is wonderful!

Tom nackspärren har gett vika för mitt goda humör!

Kyss!

Hooooga shakka!

Vaknade varje gång det var dags att vända mej i sängen i natt. Jag kan inte skylla på Leo (tjockkatten) för i natt låg han inte raklång över mej. Inte heller mannens fel som sov lika ljudlöst som en babis i natt. Hurra!

Nä det är nacken och axlarna som spökat. Så jäkla ont. Tror jag överansträngde mej när jag tränade och sen går jag och spänner axlarna när jag fryser ( och det gör jag konstant! Fett har visst värde i speciella sammanhang! ) och detta har gett mej världens jävligaste nackvärk. Det blev inte bärre av att jag drösa ned för trappan i helgen... Chip chip!

Sitter invirad i en sjal  stor som Afrika för att hålla värmen och två Voltaren. Hoppas det släpper snart för jag har dryga prov att rätta nu på förmiddagen. På eftermiddagen blir det jobb och praktikplatsbesök. Det är alltid lika skoj! Jag menar besöket. Jobb är ju bara jobb...

Ha en bra dag! Nu måste jag resa mej ur soffan och sätta igång. Önskar jag kunde skruva av huvudet bara. Herre jösses vad det väger. Känns som ett ton på min ömma knotiga axlar! Shit!

Kyss!                     aj,aj,aj,aj,aj,aj...

Sitter vid brasan och myser

Dagen är avklarad. Jag är hungrig tror jag, borde vara det i alla fall. Mannen steker korv, hur man nu kan äta det??? Sååååå hungrig blir jag nog aldrig.

Nä jag satsar på keso och avokado och kanske slår på stort med ett ägg till. Men fy fan vad det lät äckligt... Hua!

Nä nu är jag inte ens hungrig längre. Så bra! Måste komma ihåg den dieten om det kniper nån dag. Alltså kombinera ihop en massa goda saker som du gillar fast på ett äckligt sätt. Hungern är garanterat botad om inte, stek en korv. Den luktar så illa att du garanterat inte är hungrig mer.

Vad har dom i korv egentligen???

Kyss!     

Söndags pruttdag!

Idag har vi klarat av
  • Peter Eriksson träning för Mimmie o Fillan i Karleby på fm
  • Bowlingtävling för Hugo efter
  • Fått med Emil med tåget så nu är han hemma i Örebro igen. (Tomt, tomt, tomt som fan!!!!!)
  • Middag...
  • en  tupplur
Nu är det bara att bita i. Jobba en vecka sen är det nämligen dax för Sälenresan!!!!

Läst etikartiklar nu ikväll och i morgon så är det dax igen! Lektioner hela dagen!

I magen har jag en stor isklump. Det är fan vad det är kallt!!

Kyss!!!             

Solen skiner - det är lördag!

Kan det bli bättre??

Nä, tror inte det.  Emil är kvar hemma, härligt för mamsen. Idag ska han åka med Mims när hon ska träna för Peter Eriksson. Helgkurs nu. Jag och Mannen åker till Moster May istället för hon fyller 75 år idag. Trevligt! Vi följer med i morron istället.

Efter det blir det Harryś och kolla in skidorna och travet.... Hoppas på storvinsten idag. Skulle inte sitta dumt. Idag ska vi också mäta väggarna i stallet och beställa ny boxinredning. Skojsigt! Det är ju dax att  börja boa för nu är det snart földax...

Hoppas du också får en strålande solig lördag!

Kyss!

Welcome home...

... to mama!

Nu har dom kommit med posten! Dvderna som jag hett längtat efter.

Fantastiskt egentligen. Jag beställde sent måndag eftermiddag på CDon.com och idag onsdag - vid lunchtid, så har jag dom i handen. Webbshopping är min grej! Kan sitta här hemma och bara trycka på tangenterna och vips så ligger dom 50 meter bort i brevlådan. Nästan lika bra som när faxen kom på tapeten en gång för läääänge sedan... På stenåldern som barnen skulle säja.

Nu laddar jag dvd och kollar in mina nya vänner. Rapport kommer under veckan vad jag tycker. Som sagt, bollen är ännu inte uppblåst så jag börjar med att kolla in dom först. Måste ju veta hur jag ska göra innan jag gört.

Kyss!   

Sonen

I eftermiddag kommer Emil och C-L hem från Örebro! Så himla kul! Vi ska äta gott och sitta och mysa en stund i soffan innan sängdax. Det är så som jag i alla fall föreställt mej kvällen. Som jag längtar!

Ska försöka hinna med att träffa ia en sväng idag också. Fast jag är ledig så är tiden fullbikad. Är det så det ska vara?  Blir något stressad över allt som jag tror jag ska hinna med... Tar nog en paus bland alla måsten, yoga står på önskelistan och ja! jag gört! Skitsamma och ignorans möter förmiddagens måsten. Nu ska jag ha en feel good stund! Bara för mej själv. Gotteligott för själen!

Har jag extra tur denna dag så kommer det ligga ett paket i min brevlåda vid lunch. Hoppas, hoppas, hoppas...

Kyss!        

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Han har kommit hem!




Visst är han gullig!?!

Kyss!

Jobbelijobb!

Sitter här hemma med högar av jobb. Jag är nämligen inte helt kurant i magen ännu så det får bli hemmajobb i dag. Var inne en sväng på jobbet men blev tydligt visad att dom föredrog om jag jobba hemma idag. Livrädda för kräksjukan, som jag INTE har, men mitt magonda vågar dom inte lita på så ok. Jag bunkrade upp med massor av rättningsarbete, planering och telefonlistor. Så idag sköts allt jobb från farm Kullabo.

Jag klagar inte, nu kan jag elda i spisen samtidigt och på "lunchen" åkte en tvätt in. Nu har jag en halvtimme kvar på  rasten så nu ska jag surfa runt lite.

Hugo, min hjälte och just nu mannen i huset, tog på sig uppgiften att fixa bort den superduper äckliga musen med världens tjockaste röv ( kan ju vara pga att stacakarn var klämd på mitten) så nu är musfällan gillrad igen under diskbänken. Fan ta den mus som vågar sig dit före mannen kommer hem!
Borde kanske inte gillrat den alls men tänk om en mus springer ut när jag ska slänga soperna... Jösses! Får bara INTE hända! Nä musfällran får vara gillrad så det så!

ha det gott! C ya!

Kyss!

Inget som väntans tider!

Nu väntar jag på:

  • Att min magvärk ska ge sej. Fick tom gå tidigare från jobbet. Har legat i soffan och kvidit mest hela eftermiddagen. Ingen afrodans här inte Attans!
  • Att mina tränings filmer som jag beställt idag från cdon.com ska komma. Skit spännande! Har beställt en box- inspirerad och en aerolates, en blandning mellan pilates och aerobic antar jag, och till sist en pilates gymball film. Här ska tränas! Blev så inspirerad igår! Dock väntar jag ffa på min motionscykel...
  • På att det ska bli dax att packa inför Sälenresan!! Oh yes! 31/1 då kommer vi!
  • Och sist men inte minst: Att mannen ska komma hem!!! (för jag har en mus i fällan!) och givetvis för jag längtar ihjäl mej efter honom!

Kyss!

Gräsänka!

Är inget för mej.

Kommer inte till ro.

Är ensammast i världen.

Längtar efter mannen som ska var på konferans i två nätter.

Tycker det är vidrigt.

Borde gå och lägga mej...

Ska bara ut med soporna först.

Jag är nog inte klok... Tror inte det.

FY FASEN!

Gillar inte att sova ensam. Trots Hugo sussandes i rummet strax intill.

Måtte jag aldrig vänja mej vid detta utan alltid få ha dej vid min sida.

Godnatt världen! Ses i morron!

Kyss!

YOGA is the shit!




Köpte denna tränings dvd när jag var på Ullared i onsdag. Jag har ju varit på Yoga vid nåt tillfälle men det passar inte mej tidsmässigt. Onsdagar, på min lediga dag, inte alls sugen på att åka iväg kl 17.00 för att yoga.

Men jag gillade träningsformen. Jobbigt, mycket jobbigare än du tror! Än vad jag trodde i alla fall.

Nu har jag och Clara testat inköpet. HATHA YOGA. T om Clara som är ung, inte såå stel och vältränad tyckte det var jobbigt. Jag gillade det massor!!!. Jag kommer säkert köra denna nån gång i veckan emellan Core (pilatus boll träning om du inte visste...) gymmet och bodypumpen. Sen skulle vi hämta träningscykeln hos Svensson i em också.

Jag kommer att bli ruskigt vältränad till våren... hoppas jag i alla fall... 

Köpte ju också en Pilatus/träningboll i onsdags med. Hoppas mannen hinner pumpa den innan han ska dra iväg i eftermiddag!

Nu ska jag hänga tvätt igen!

Kyss!

precis tvärt om!

Ahhh.... sträcker ut mej som en smidig katt som mumsat i sig en stor råtta (bläch va äckligt!!) och ser så där oförskämt nöjd ut.

Igår hade jag sovmorgon och då sover jag! Till 11.30... Och det var skönt och välbehövligt i allra högsta grad. Barnen hann jag bara säja God Morgon (borde sagt God Middag btw)  till sen körde mannen dom till slalombacken i Falköping. Bara dom två! Bill och Bull, i vått och torrt, du och jag. Dom hänger verkligen ihop och jag är både förvånad och oerhört glad. Tänk vilken tur vi haft som har barn som vill umgås och som i princip ALDRIG är osams.

Mims och Emil var precis lika dana. Då trodde jag det var det gemensamma hästintresset som svetsade ihop dom men Hugo och Clara delar ju inga fritidsaktiviteter. Däremot gillar dom att bada, åka skidor och sånt ihop.
Jaja, skönt är det ialla fall för det är aldrig väsen förutom när jag och mannen har olika åsikter om något och jag får erkänna att det händer betydligt oftare... Bara att erkänna att vi är mer oense än dom.

Efter avlämning i backen kom Märta och hämtade oss så vi var på Harryś i Skövde strax efter 13.00. Vi  och Svensson lunchade, satt och kolla skidor, spelade på hästar och gick därefrån kl 19.45. Haha! Dom måste trott att vi flyttat in. Väl hemma hos S så spelade vi biljard. Jösses va kul vi hade! Tom hundarna var vilda! Jag och Pia vann!! Snacka om att det var match. På liv och död! Och vi var bäst helt enkelt... Märta körde hem oss strax före 24.00 så i morse var jag pigg som en mört. Vilket behövs för idag ska jag förbereda en hel del inför nästa vecka och tvätta en sisådär 6 maskiner. Men det är lugnt!

Mannen ska på konferens i eftermiddag. Jäkla märkligt att dom ALLTID ska samlas på helgen! (Grrrrr!) men innan han sticker så är han med Hugo på årets första bowlingmatch. Hejja Hejja Hejja! Därefter så ska vi hinna plocka ut granen annars finns risk för att det blir kvar ända till påska. Hämta en motionscykel till mig :o)
Och hinna käka lite grann. Bära möbler med Anders... Ja listan blir lång! På kort tid!

Nu ska tvättmaskinen tömmas igen! Varför kom jag på den dumma iden att bädda rent alla sängar just idag??? Puckat! Riktigt Puckat!

Kyss!    Tjockkatten myser.... liksom jag!

Ps. Hinner jag ska jag testa min nya träningdvd ikväll! Spännande! Ds.


K-A-T-A-S-T-R-O-F!!!

Tack Gode Gud! Om det nu finns nån... Arbetsveckan hade ett slut. Ett tag trodde jag att jag hamnat i vakum, att den skulle vara i all EVIGHET! Hemska tanke!

Eller rättare sagt, som om klockan gick lika fort som i Alice i Underlandet och jag kände mej som den knäppa kaninjäkeln som bara sprang runt, helt panikslagen och skrek:

- Jag är SEN, jag är SEN, jag är SEEEEEEEEN!!! Med 1000 saker att reda i och så lite tid.

Men nu är jag hemma. Visserligen med värsta högen av arbete som ska vara klart 8.00 INNAN jag börjar jobba.
Jo då, så wecko är det att jag ska vara klar före jobbet. Planeringstid kallas det! Akta dej för sån!

Och ja, för mej känns det som katastrof. Def. av katastrof är när något är större och mer krävande än vad resurserna klarar av. Och detta är precis så... ge mej styrka!!

Kyss!

Tjabba dabba!

Ser med tillförsikt på framtiden! Känns som det blir kul med studieverkstan och kurserna. Roligt att jobba mer ihop. Sen är det ju inte fel att jobba mån och tis, ledig ons, jobba tors och fred. Kan vara lösningen :) Och jag har härliga studenter! Tack och lov!

I eftermiddag körde jag på gymmet. Gissa om det kändes att det varit ett slappar lov... Gahh! Musklerna sjöng ju inte precis men envis som en åsna ( det är jag det!) så gick jag i rask takt med uppförs lut i 30 min och sen därefter maskinerna. Jo dom fick sej en duvning som hette duga! Ha!

Belöningen? Jodå jag lagade sushi när jag kom hem. Och hör och häpna!! GÖÖÖÖRABRA blev det!!! Inte bara gott utan snygga blev dom med!



Detta fat blev över när jag och mannen mumsat magen full. Jodå visst blir det perfekt att ta med till lunch i morgon. ( Nej ! Inte ALLA givetvis!)  Och visst ser dom proffsiga ut? 32 stycken tillverkade i ett naffs.
Voda ? - bara i nödfall. Bäst blir mina egna :D
Är lite sugen på sushiset att äta på. Nån som vet var man köper det?? Ullared?

Ska bara klara av morgondagen sen åker Mims, jag och mannen en sväng till Ullared på onsdag. Utflykt för mej och Mims hoppas på en snygg skiddress ( mamsen likaså...) annars blir det lugnt.
Ska leta ridhanskar till svärdottern som har inlett en karriär till häst med ett rasande tempo! IMPONERAD!
Yes! I am! Skitkul!

Kyss!

Raggsockar is the shit!

Har varit och handlat mat ( jösses så tråååkigt... men i gengäld så köpte jag en massa mat som JAG tycker om :0) )

Clara behövde vinterskor, mycket mer intressant. Skoaffärer - japp, me like!
Hon köpte tillslut ett par svarta lite högre uggs. Helt ok! För en gångs skull är vi överens, jo, fö är vi sällan osams men när det gäller mode så tycker vi olika. Helt naturligt antar jag men dom här skorna kan jag också tänka mej. Fast jag skulle köpa ett par kortare tror jag om inte annat så för att inte ha samma.

Hur som helst investerade jag i ett par raggsockor. Åh så skönt!! Våra golv är inte bara kalla och dragiga utan helt enkelt skitkalla... Ett par raggisar som komplement till tofflorna, helt klart varmare!



Annars har tomtenissarna tackat för sej under eftermiddagen och är på väg in på vinden. Jag tycker det är skönt att få undanstädat och uppskattar att ljusare gardiner kommer upp men jag är alltid ambivalent. Saknar mina små luvklädda vänner lite samtidigt. Det är väl för att jag fullständigt älskade julen i år. Det är förmodligen så här som andra känner för vår/sommar. En årstid som jag inte är lika förtjust i.
Kanske kommer det att ändra sig, jag avsydde ju julen förr men nu är det ju bästaste, härligaste jag vet.

Har i handlat grejjor till sushi. Om  jag hinner ska jag fixa lite till i kväll. Annars får jag sparadet tills i morgon.

Nu ska vi strax till Pia o Anders - dax för möbelflytt igen!! Grevagården tömmer man inte på en dag... men det är kul samtidigt. Igår bastade jag och Pia. Halleluja va skönt det var! För första gången på länge så kände jag mej genomvarm. Tom FÖTTERNA var varma! HÄRLIGT!!

Nä, dax att sticka!

Kyss!

HEAD



Japp! Slalomskidor inhandlade! Nu vill jag ha liiite varmare, det är ju för guds skull över -20 grader ute!

Drömväder: SOL! VINDSTILLA! -5 grader!

Det är jag väl värd när jag jobbat hårt i 2 hela dagar. Tur det är helg nu!
Vi kanske ses i Brunnhemsbacken?

Ikväll: Spagetti carbonara, päroncider och Letś Dance! Mamma och Willis kanske tittar över, hoppas det!

Kyss

oufff!

Känns som jag landat på rygg... Som om jag fått luften utpressad ur lungorna, totalt. Intill minsta milliliter luft! Som om nån kört en bultmaskin över bröstet, eller som om jag ramlat ner från fem meters höjd och landat på rygg.

Varför det känns så??

Jag har varit och arbetat första dagen efter jullovet. Hade sett fram emot det men efter idag - NOT!
Shit vad jag blev överrumplad. Det jag trodde var klappat och klart och som jag la ner massor tid på FÖRE jul för att allt skulle vara fix färdigt när jag skulle starta studerande på måndag är vänt på ända. Inte mycket är som det var planerat.

Varför då?

Jo för att jag arbetar på en kreativ arbetsplats där det är högt till tak och där det är möjligt att ändra sig och det gör alla hela tiden. Ändrar sej alltså och är kreativa.

Nu ska jag till Christina och hämta andan för i morgon då kör jag igen! Ska köpa med sushi på vägen. Yammy! Har jag tur blir det över till lunch i morgon. Alltid nåt!

C ya! Kyss!

19 timmar kvar...

... sen går jag in på jobbet och ska gå en ny vårtermin till mötes.

Roligt, läskigt, spännande och utmanande! Dessutom ska jag jobba 4 dagar i veckan framöver.

Hoppsan! Håll tummarna! Nu ska jag njuta av sista lediga dagen. Vad ska jag hitta på då tro?

Hmmm... får göra nåt som jag tycker känns bra:)

Kyss!                                                    

Najs :)

Vi har hittat precis det soffbordet som vi velat ha länge. Åh vad jag blev nöjd.

Ja vad tycker du?




Och igår var vi och hämtade färgprov till väggarna i vardagsrummet.
Dock var det inte alls lika lätt att bestämmas sig som jag trodde att det skulle bli. Har köpt inredningstidningar... Behöver INSPIRATION!

Men det känns kul att börja. Planeringen, letandet efter detaljerna, bläddrandet i tidningar, inköpen är lika kul som att renovera. Roligare kanske tom...

Kyss!

Platt hövve

Jag är mer än lovligt trött på mitt platt hövve. Håret är som på en blöt katt. Slickat, elektriskt, tris i färgen och allmännt jävligt. Gahhh!
Nopp, behöver göra nåt! Snart! Gillar ju vågtången.... Hmmmm??? Kanske en permanent? vågar jag det???
Suck!!



Idag fyller min älskling år!! Grattis!

Så han har fått frukost på sängen, och paket med givetvis. Vi var och käkade lunch på Oĺearys och passade på att spela bowling 1 timma. Gjorde av med lite överskottsenergi antar jag...
Mannen fick vinna, det var ju ändå hans födelsedag. (Eller rättare sagt, jag sög! Urkass!!! Hahaha!)

Nu ikväll kom släkten och gratta:) Alltid lika roligt!

Här ser du mannen på bowlingen! Vilken teknik!




Hörs! Kyss!

MAT!!!

Jag är hungrig!

Mannen gör fläskfile med potatisgratäng. Huuuuungrig!!!

Jag är så sur för jag förlagt mina kablar. Skulle vilja ladda över lite foton från mobilen och kabeln är väck. Slarvmajja!!

Varit och kollat in Tidaholmsgranen elller Mims och Eriks alltså. Fikade lite och dom passa på att gratta mannen som fyller år i morgon samtidigt. Snygga skjortan fick han :D Bra smak!

Imorgon kör vi nog lite bowling eller nåt. Mannen får bestämma. Det är hans dag!

Kyss!

Första dagen på 2010

En mycket trevlig nyår som firades in med mina älskade ungar. Underbart! Hade inte ens tid att deppa på kvällen. Närå, singstar höll mej sysselsatt. Roligt spel som alltid.

Mannen hade lagat oxfile som var helt fantastisk. Smälte som smör i munnen. Mums! Gott vin, och tom champagnen var drickbar. Det är inte alltid...

Smällarna är smällda, raketerna skjutna. Ja allt i sin ordning...

Vakna lätt melankonisk. Precis som alltid första dagen på året. Dax att slå upp nya dagboken, jodå jag skriver dagbok sedan början va 70-talet, 1974 eller nåt. Jag skojjar inte! Nä hela mitt liv finns på pränt. Inte klokt egentigen. Dessutom är dom privata, ska inte sparas och läsa av någon. Inte ens när jag är död. Hmmm... Borde kanske göra mej av med dom men när jag tänkt på det har jag inte riktigt kommit på HUR!

Kanske lägga dom i kartonger (- ja, dom är MÅNGA! Ibland flera per år!! Minst 40 stycken) och gräva ner dom. Ha en begravning helt enkelt. Men va fan, jag kan ju inte begrava ett helt liv när jag fortfarande lever... Känns helt makabert!
Elda upp dom? Nää, det går inte!!!  Jag får helt enkelt fortsätta att arkivera dom och sen be nån av barnen att förstöra dom när jag är borta. UTAN ATT LÄSA DEM! Det är bara det att dom är så jäkla skymmande.
Har ju flyttkartonger med dagböcker sparade. Tack och lov för stora kallvindar i gamla hus!

Hur som helst, min nya dagbok är i min älsklingsfärg - röd - och har skinnimitations pärm. Hur najs som helst så jag hoppas på ett toppår nu! :D

Och det ska jag se till att det blir. Ska nog starta med en promenad i stilla snöfall och bara andas lite frisk luft. Lika många bra dagar som i fjol och det blir ett toppår :D

God fortsättning på toppåret 2010!

Kyss!

RSS 2.0